Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές σε ένα άρθρο

Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές σε ένα άρθρο








Μόνο μερικές ημέρες μας χωρίζουν από την πιο όμορφη γιορτή της χρονιάς, τα Χριστούγεννα, για αυτό και εμείς σκεφτήκαμε από το να ψάχνετε από εδώ και από εκεί, να έχετε όλες τις συνταγές μέσα σε ένα άρθρο.
Δείτε τις παρακάτω:
1. Τρουφάκια με ρούμι
Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές σε ένα άρθρο
Υλικά:
½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κ.σ βούτυρο
3 κ.σ. κακάο
½ κούπα ρούμι
Προαιρετικά: 1 χούφτα θρυμματισμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια. Ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.
Για την επικάλυψη: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρούφα, καρύδα, κακάο, ζάχαρη άχνη, τριμμένα μπισκότα, τριμμένους ξηρούς καρπούς. Εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.
Εκτέλεση

Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Για καλύτερο αποτέλεσμα τα χτυπάτε σε μικρές δόσεις, ώστε να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια
Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο με το βούτυρο
Μόλις αρχίσουν να ομογενοποιούνται, ρίχνετε σταδιακά το κακάο. Ανακατεύετε, μέχρι το μείγμα να πήξει.
Κατόπιν, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το ρούμι. Ανακατεύετε.
Μέσα σε ένα σκεύος τοποθετείτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, αν έχετε επιλέξει να βάλετε στη συνταγή. 
Τα περιχύνετε με το μείγμα του κακάο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε, μέχρι να κρυώσει και να έχει σταθεροποιηθεί. 
Πλάθετε τα τρουφάκια σε μπαλάκια, τα ρολάρετε στην τρούφα ή σε όποιο άλλο υλικό έχετε επιλέξει για την επικάλυψη και τα βάζετε στις ειδικές χάρτινες θήκες για τρουφάκια. 
Τα βάζετε και πάλι στο ψυγείο και τα αφήνετε για 3 ώρες περίπου, πριν τα απολαύσετε!
Υ.γ. Αν δε θέλετε να έχουν έντονη τη γεύση του ρούμι, βάζετε λιγότερη ποσότητα.
Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές σε ένα άρθρο
2. Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με πορτοκάλι και κανέλα χωρίς αβγά και γάλα!
Όχι, δεν είναι νωρίς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα νηστίσιμα μπισκοτάκια. Κάθε άλλο! Τα παιδιά ανυπομονούν για τα Χριστούγεννα, οπότε αρχίστε σιγά σιγά τις προετοιμασίες. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μυρωδάτα μπισκότα με 8 υλικά που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι σας!
Υλικά:
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 βανίλια
1 κ.τ.γ baking powder
1 κ.τ.γ σόδα
300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.τ.γ κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί. 
Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε τη βανίλια, το baking, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας. 
Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι. 
Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές σε ένα άρθρο
3. Η πιο νόστιμη συνταγή για κουραμπιέδες
Υλικά
500 γρ βούτυρο Κερκύρας
500 γρ φυτίνη
1/4 κουταλάκι σόδα
1/2 φλιτζανάκι ούζο
1 1/2 φλιτζανάκι αλισίβα (σταχτόνερο ή αν δεν έχετε τζάκι ροδόνερο)
1 1/2 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
2 κούπες αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (περίπου 2 κιλά)
Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την φυτίνη μέχρι να ασπρίσουν.
Στην συνέχεια ρίξτε σταδιακά τα υλικά ένα-ένα όπως τα έχω με τη σειρά στα υλικά, δηλαδή σόδα, ούζο, αλισίβα, άχνη, κρόκους, βανίλιες, αμύγδαλα.
Στο τέλος ρίξτε το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνοντας. (Προσοχή: Μπορεί να μην πάρει δύο κιλά μπορεί να πάρει 1,5. Προσέξτε να μη γίνει σφιχτή η ζύμη σας)
4. Συνταγή για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα με μπύρα

Οι 10 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές σε ένα άρθρο
Υλικά
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
• 1 κουταλάκι σόδα
• 4 κ.τ.σ κονιάκ
• 4 κ.τ.σ χυμό πορτοκάλι
• ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 1 κ.τ.σ κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
• 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 1 κιλό αλεύρι (μπορεί και λιγότερο)
• κανέλα
• γαρίφαλα ολόκληρα
• τριμμένα καρύδια
Σιρόπι:
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
Εκτέλεση:
Φτιάξτε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα τρία υλικά και βράστε το για 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει
Χτυπήστε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά περίπου.
Ρίξτε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέστε στο μπολ του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά, αφού ανακατέψετε το μπέικιν με το αλεύρι.
Αφού η ζύμη σας είναι έτοιμη πλάστε τα μελομακάρονα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όπως είναι ζεστά ρίξτε μέσα στο ταψί το σιρόπι και σιροπιάστε τα και από τη μία πλευρά και από την άλλη.
Πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια ή απλά καρφώστε ένα γαρίφαλο στο κέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

share

SHARE1