
Η σως μπεαρνέζ ή béarnaise γαλλιστί είναι μια σάλτσα η οποία συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα και ψητά σχάρας αλλά και λαχανικά.
Υλικά (Σερβίρει 4)
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/2 φλιτζάνι ξύδι με σαχτούρι (εστραγκόν)
2 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σαχτούρι (εστραγκόν),
φρέσκο ψιλοκομμένο
2 μεγάλα αυγά, κρόκους
200 γραμ. βούτυρο λιωμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σιγοβράζουμε το κρασί, το ξύδι, τα κρεμμυδάκια και το σταχούρι (εστραγκόν) μέχρι να δέσουν.
Ανακατεύουμε σιγά- σιγά έναν-έναν τους κρόκους των αυγών σε πολύ χαμηλή φωτιά και χτυπάμε με τον αναδευτήρα ή το πιρούνι καλά και τις άκρες (τα αυγά έχουν την τάση να ψήνονται στις άκρες του σκεύους λόγω μεγαλύτερης θερμοκρασίας).
Αφού το μείγμα ψιλό-πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και το πιπέρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πηγή v>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου