Σως μπεαρνέζ



Η σως μπεαρνέζ ή béarnaise γαλλιστί είναι μια σάλτσα η οποία συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα και ψητά σχάρας αλλά και λαχανικά.




Υλικά (Σερβίρει 4)

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

1/2 φλιτζάνι ξύδι με σαχτούρι (εστραγκόν)

2 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές σαχτούρι (εστραγκόν),

φρέσκο ψιλοκομμένο

2 μεγάλα αυγά, κρόκους

200 γραμ. βούτυρο λιωμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σιγοβράζουμε το κρασί, το ξύδι, τα κρεμμυδάκια και το σταχούρι (εστραγκόν) μέχρι να δέσουν.
Ανακατεύουμε σιγά- σιγά έναν-έναν τους κρόκους των αυγών σε πολύ χαμηλή φωτιά και χτυπάμε με τον αναδευτήρα ή το πιρούνι καλά και τις άκρες (τα αυγά έχουν την τάση να ψήνονται στις άκρες του σκεύους λόγω μεγαλύτερης θερμοκρασίας).
Αφού το μείγμα ψιλό-πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και το πιπέρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Πηγή v>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

share

SHARE1