Μπάρες σοκολάτας

Μπάρες σοκολάτας: Ένα υπέροχο και γλυκό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
Για τη βάση με παντεσπάνι κακάο θα χρειαστείτε
8 αυγά
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. κακάο σκόνη
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
250 γρ. μερέντα
200 ml κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση θα χρειαστείτε
άχνη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι κακάο
Χτυπάτε με το μίξερ, τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτετε την σκόνη από το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάτε όλα μαζί στο δυνατό.
Βουτυρώνετε μια φόρμα τις αρεσκείας σας και ρίχνετε και ελάχιστο αλεύρι.
Προσθέτετε το μείγμα σας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
Χτυπάτε την υγρή κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει μία σφικτή σταθερή κρέμα.
Κόβετε στη μέση το παντεσπάνι.
Βάζετε το βαζάκι με τη μερέντα σε μπεν μαρί για να μαλακώνετε το περιεχόμενό τους. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάζετε τη μερέντα για λίγα δευτερόλεπτα.
Κατόπιν αλείφετε τη μερέντα στο κάτω μισό του παντεσπανιού (στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
Την αφήνετε να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (οπότε και θα επανέλθει στη γνωστή της πυκνότητα).
Αλείφετε τότε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, στο πάνω μέρος του παντεσπανιού (και εδώ στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
Τουμπάρετε αυτό το επάνω μισό πάνω στο άλλο, έτσι ώστε η κρέμα γάλακτος να έρθει να ακουμπήσει πάνω στη μερέντα. Πιέζετε ελαφρά με την αντίστροφη μιας σπάτουλας (δεν θέλει πολύ πίεση, μη σας τρυπήσει το παντεσπάνι ή να μη χυθεί από τα πλάγια η γέμιση).
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο, να σφίξει, για τουλάχιστον μισή ώρα.
Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, μπορείτε να κόψετε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα και να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και κακάο.
Πηγη

Μπάρες σοκολάτας: Ένα υπέροχο και γλυκό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
Για τη βάση με παντεσπάνι κακάο θα χρειαστείτε
8 αυγά
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. κακάο σκόνη
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
250 γρ. μερέντα
200 ml κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση θα χρειαστείτε
άχνη ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι κακάο
Χτυπάτε με το μίξερ, τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτετε την σκόνη από το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ρίχνετε το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις βανίλιες και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάτε όλα μαζί στο δυνατό.
Βουτυρώνετε μια φόρμα τις αρεσκείας σας και ρίχνετε και ελάχιστο αλεύρι.
Προσθέτετε το μείγμα σας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
Χτυπάτε την υγρή κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει μία σφικτή σταθερή κρέμα.
Κόβετε στη μέση το παντεσπάνι.
Βάζετε το βαζάκι με τη μερέντα σε μπεν μαρί για να μαλακώνετε το περιεχόμενό τους. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, βάζετε τη μερέντα για λίγα δευτερόλεπτα.
Κατόπιν αλείφετε τη μερέντα στο κάτω μισό του παντεσπανιού (στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
Την αφήνετε να επανέλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (οπότε και θα επανέλθει στη γνωστή της πυκνότητα).
Αλείφετε τότε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, στο πάνω μέρος του παντεσπανιού (και εδώ στη πλευρά που προέκυψε από το κόψιμο).
Τουμπάρετε αυτό το επάνω μισό πάνω στο άλλο, έτσι ώστε η κρέμα γάλακτος να έρθει να ακουμπήσει πάνω στη μερέντα. Πιέζετε ελαφρά με την αντίστροφη μιας σπάτουλας (δεν θέλει πολύ πίεση, μη σας τρυπήσει το παντεσπάνι ή να μη χυθεί από τα πλάγια η γέμιση).
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο, να σφίξει, για τουλάχιστον μισή ώρα.
Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, μπορείτε να κόψετε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα και να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη και κακάο.
Πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου