Εύκολο black forest

Εύκολο black forest


Μερίδες
6+
Προετοιμασία
20 min
To εύκολο black forest είναι πραγματικά εύκολο, πιο εύκολο απ’όσο φαίνεται !!


Για το εύκολο black forest θα χρειαστείτε:

2 x 415 γρ. ‏κονσέρβες με κεράσια σε σιρόπι

1 ½ κ.σ. ‏βραστό νερό

2 κ.γ. ‏ζελατίνη σε σκόνη

500 γρ. ‏κέικ σοκολάτα έτοιμο

1/4 του φλ. ‏μπράντι ή κονιάκ

2/3 του φλ. ‏κορν φλάουρ

2/3 του φλ. ‏άχνη ζάχαρη

2 ½ φλ. ‏γάλα

200 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα

2x250 γρ. ‏τυρί κρέμα

300 ml ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Στραγγίζετε τα κεράσια και κρατάτε 1 1/2 φλ. από το σιρόπι τους σε ένα μπολ.

Βάζετε το βραστό νερό σε πυρίμαχο μπολ. Πασπαλίζετε την ζελατίνη κι ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Βάζετε το μείγμα αυτό στο μπολ με το σιρόπι κι ανακατεύετε.

Κόβετε το κεικ σε κομμάτια 3 εκατοστών. Τα παρατάσσετε σε ταψί 22×30. Περιχύνετε με μπράντι (αν χρησιμοποιήσετε). Έπειτα περιχύνετε με το μείγμα σιροπιού.

Προσθέτετε από πάνω τα κεράσια και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ ανακατεύετε το κορν φλαουρ και τη μισή ζάχαρη και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα. Σταδιακά προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα. Βάζετε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά.

Μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να βράσει και να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και την προσθέτετε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Περιχύνετε τα κεράσια με το μείγμα και αφήνετε στην άκρη για 15 λεπτά.

Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνετε το μείγμα αυτό πάνω από το μείγμα σοκολάτας.

Καλύπτετε με μεμβράνη κι αφήνετε στο ψυγείο για 4-6 ώρες ή μέχρι να σφίξει.

Με αποφλοιωτή λαχανικών φτιάχνετε ξύσματα σοκολάτας και πασπαλίζετε το γλυκό. Αν θέλετε προσθέτετε και καρύδια.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

share

SHARE1