Τέσσερις λαχταριστές και οικονομικές συνταγές για τρυφερό κοτόπουλο!

Τέσσερις λαχταριστές και οικονομικές συνταγές για τρυφερό κοτόπουλο!


Ποιο είναι το πιο ήπιο στη γεύση, χορταστικό ακόμη και στην όψη και ελαφρύ, τόσο στο στομάχι, όσο και στην… τσέπη κρέας; Καλά μάντεψες, είναι το κοτόπουλο! Μάλιστα, είναι βέβαιο πως ένα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει το κοτόπουλο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο μενού του! Ο λόγος που τόσος κόσμος προτιμά το κοτόπουλο από το κόκκινο κρέας είναι η ντελικάτη γεύση του, το τρυφερό κρέας του και η ζουμερή υφή του! Άσε, που είναι ιδανικό για ισορροπημένη διατροφή, ενώ είναι και ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών χάρη στην απλότητα της γεύσης του.

Για αυτό και σήμερα σου συγκέντρωσα τέσσερις απλές, γρήγορες, πεντανόστιμες και απολύτως low budget συνταγές με κοτόπουλο!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ή ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Τραγανό κοτόπουλο με μέλι



Παναρισμένο φιλέτο με σος από μέλι και σόγια σος
Συστατικά
1 κ. σούπας νερό
1 κ. σούπας corn flour
1/2 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο
2 κ. γλυκού σόγια σος
1 κ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
2 μεγάλα αυγά
1 φλ. τρίμμα ψωμιού
1/3 φλ. μέλι
2 κ. σούπας σόγια σος
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Τρόπος μαγειρέματος







Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με τα δύο κουταλάκια σόγιας, ένα κουταλάκι σκόρδο και ένα κουταλάκι τζίντζερ και άφησέ το να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
Βύθισε το κοτόπουλο στα χτυπημένα αυγά και έπειτα στο τρίμμα ψωμιού και ψησ’ τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Βάλε το μέλι την υπόλοιπη σόγια και το λιωμένο σκόρδο σε ένα κατσαρολάκια και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε το corn flour και το νερό και ανακάτεψε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Ρίξε τη σος πάνω από το ψημένο κοτόπουλο και σέρβιρε με λαχανικά και πασπαλισμένο με σουσάμι.
Nuggets κοτόπουλου με σος μαγιονέζας
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

share

SHARE1