Τσιλαδιά Μεσσηνίας!

Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Μεσσηνία όπως μας την εμπιστεύτηκε η κυρία Μαντώ Ηλιοπούλου από το εστιατόριο Θάμα.
Οι σταφίδες δίνουν στη σάλτσα της ντομάτας μια ιδιαίτερη, ελαφρώς γλυκόξινη γεύση που μεταμορφώνουν τον μπακαλιάρο σε ένα πιάτο απίστευτης νοστιμιάς.
Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο, σε φέτες
3 κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας φρέσκιας
3 ντομάτες, σε ροδέλες
3 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μελώσουν, ρίχνετε το χυμό της ντομάτας, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σταφίδες.
Σε ένα ταψί στρώνετε τις ροδέλες της ντομάτας, από πάνω ακουμπάτε τις φέτες του μπακαλιάρου και τα δαφνόφυλλα.
Περιχύνετε το φαγητό στο ταψί με τη σάλτσα από το τηγάνι και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι το λάδι να βγει στην επιφάνεια. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.
Πηγη

Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Μεσσηνία όπως μας την εμπιστεύτηκε η κυρία Μαντώ Ηλιοπούλου από το εστιατόριο Θάμα.
Οι σταφίδες δίνουν στη σάλτσα της ντομάτας μια ιδιαίτερη, ελαφρώς γλυκόξινη γεύση που μεταμορφώνουν τον μπακαλιάρο σε ένα πιάτο απίστευτης νοστιμιάς.
Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο, σε φέτες
3 κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας φρέσκιας
3 ντομάτες, σε ροδέλες
3 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μελώσουν, ρίχνετε το χυμό της ντομάτας, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σταφίδες.
Σε ένα ταψί στρώνετε τις ροδέλες της ντομάτας, από πάνω ακουμπάτε τις φέτες του μπακαλιάρου και τα δαφνόφυλλα.
Περιχύνετε το φαγητό στο ταψί με τη σάλτσα από το τηγάνι και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι το λάδι να βγει στην επιφάνεια. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.
Πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου