Αυτό είναι το πιο γρήγορο μπανόφι – Έτοιμο σε 10 λεπτά!

Συνταγή για το πιο γευστικό, εύκολο και γρήγορο μπανόφι που έχετε φτιάξει ποτέ!
Για τη βάση θα χρειαστείτε
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Θρυμματίζετε τα μπισκότα.
Ενώνετε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών.
Αδειάζετε τη βάση του μπισκότου.
Στρώνετε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι.
Παγώνετε τη βάση στο ψυγείο.
Αδειάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα.
Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.
Αποσύρετε από τη φωτιά και κοσκινίζετε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει.
Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Τις στρώνετε στη βάση μπισκότου και περιχύνετε με το ζαχαρούχο.
Παγώνετε το μπανόφι κι όταν πρόκειται να το σερβίρετε το γαρνίρετε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.
Πηγη

Συνταγή για το πιο γευστικό, εύκολο και γρήγορο μπανόφι που έχετε φτιάξει ποτέ!
Για τη βάση θα χρειαστείτε
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Θρυμματίζετε τα μπισκότα.
Ενώνετε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών.
Αδειάζετε τη βάση του μπισκότου.
Στρώνετε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι.
Παγώνετε τη βάση στο ψυγείο.
Αδειάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα.
Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.
Αποσύρετε από τη φωτιά και κοσκινίζετε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει.
Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
Τις στρώνετε στη βάση μπισκότου και περιχύνετε με το ζαχαρούχο.
Παγώνετε το μπανόφι κι όταν πρόκειται να το σερβίρετε το γαρνίρετε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.
Πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου