Εύκολο κέικ σοκολάτας με γλάσο τυρί κρέμα

Μερίδες
16
Προετοιμασία
20 min
Μαγείρεμα
20-25 min
Το εύκολο κέικ σοκολάτας δε χρειάζεται συστάσεις.. Είναι πανεύκολη συνταγή που την φτιάχνετε για την παρέα σας, τον/την αγαπημένο/η σας ή απλά για πάρτη σας !
Για το κέικ σοκολάτας θα χρειαστείτε:
1 κουτί έτοιμο μείγμα για κέικ σοκολάτας
3/4 του φλ. άγλυκο κακάο
3 αυγά
1- 1 3/4 του φλ. νερό
1 φλ. ξινόγαλα
220 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. βανίλια
2 ½ φλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 175°C.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 30×23 εκ κι αφήνετε στην άκρη.
Ανακατεύετε το μείγμα για κέικ μαζί με το 1/2 κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τα αυγά, το νερό και το ξινόγαλα. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζετε το μείγμα στο ταψί σας.
Ψήνετε για 30-35 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα, το γάλα και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το υπόλοιπο κακάο χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Απλώστε πάνω από το κέικ.
Πηγη

Μερίδες
16
Προετοιμασία
20 min
Μαγείρεμα
20-25 min
Το εύκολο κέικ σοκολάτας δε χρειάζεται συστάσεις.. Είναι πανεύκολη συνταγή που την φτιάχνετε για την παρέα σας, τον/την αγαπημένο/η σας ή απλά για πάρτη σας !
Για το κέικ σοκολάτας θα χρειαστείτε:
1 κουτί έτοιμο μείγμα για κέικ σοκολάτας
3/4 του φλ. άγλυκο κακάο
3 αυγά
1- 1 3/4 του φλ. νερό
1 φλ. ξινόγαλα
220 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. βανίλια
2 ½ φλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 175°C.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 30×23 εκ κι αφήνετε στην άκρη.
Ανακατεύετε το μείγμα για κέικ μαζί με το 1/2 κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τα αυγά, το νερό και το ξινόγαλα. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζετε το μείγμα στο ταψί σας.
Ψήνετε για 30-35 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα, το γάλα και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το υπόλοιπο κακάο χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Απλώστε πάνω από το κέικ.
Πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου