Διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα: Συνταγή που τα σπάει!

Θέλετε να φάτε μια απίστευτα γευστική αλλά ταυτόχρονα και λίγο διαφορετική μπουγάτσα; Η Αργυρώ Μπαμπαρίγου μας φτιάχνει μια λαχταριστή διπλή μπουγάτσα με έξτρα σοκολάτα που θα σας ξετρελάνει!
Για τη μπουγάτσα θα χρειαστείτε
4 φύλλα χωριάτικα
6 φύλλα πολίτικα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
6 αυγά
150 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
400γρ. εβαπορέ γάλα 2% λιπαρά
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Για το πασπάλισμα θα χρειαστείτε
άχνη ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Για την εύκολη μπουγάτσα με σοκολάτα, βουτυρώνετε πρώτα ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και απλώνετε εναλλάξ 4 φύλλα χωριάτικα, βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη και κανέλα.
Ανοίγετε και τα πολίτικα φύλλα. Τα σουρώνετε βεντάλια και τα τοποθετείτε κατά μήκος του ταψιού. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάτε να ενωθούν. Τέλος προσθέτετε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνετε το ψημένο φύλλο με την κρέμα.
Ξανά ψήνετε για περίπου 25′ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα. Την σερβίρετε ζεστή.
Έξτρα συμβουλή: Ψήνετε τα βουτυρωμένα φύλλα πριν βάλετε την κρέμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Πηγη

Θέλετε να φάτε μια απίστευτα γευστική αλλά ταυτόχρονα και λίγο διαφορετική μπουγάτσα; Η Αργυρώ Μπαμπαρίγου μας φτιάχνει μια λαχταριστή διπλή μπουγάτσα με έξτρα σοκολάτα που θα σας ξετρελάνει!
Για τη μπουγάτσα θα χρειαστείτε
4 φύλλα χωριάτικα
6 φύλλα πολίτικα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
6 αυγά
150 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
400γρ. εβαπορέ γάλα 2% λιπαρά
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Για το πασπάλισμα θα χρειαστείτε
άχνη ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Για την εύκολη μπουγάτσα με σοκολάτα, βουτυρώνετε πρώτα ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και απλώνετε εναλλάξ 4 φύλλα χωριάτικα, βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη και κανέλα.
Ανοίγετε και τα πολίτικα φύλλα. Τα σουρώνετε βεντάλια και τα τοποθετείτε κατά μήκος του ταψιού. Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάτε να ενωθούν. Τέλος προσθέτετε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνετε το ψημένο φύλλο με την κρέμα.
Ξανά ψήνετε για περίπου 25′ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα. Την σερβίρετε ζεστή.
Έξτρα συμβουλή: Ψήνετε τα βουτυρωμένα φύλλα πριν βάλετε την κρέμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου