Ανάποδα σουφλέ λευκής σοκολάτας με καραμέλα και μπανάνα

Τα σουφλέ λευκής σοκολάτας, καραμέλα και μπανάνα ξεφεύγουν απ’το καθιερωμένο σουφλέ σοκολάτας και μας φέρνουν έναν ακόμα αχτύπητο συνδυασμό γεύσεων που ήρθε για να μείνει.
Για τα ανάποδα σουφλέ θα χρειαστείτε:
56 γρ. λευκή σοκολάτα
1 μπάρα βούτυρο ανάλατο
56 γρ. καραμέλα σε σταγόνες
1 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3 κρόκοι αυγών
1 κ.γ. εκχύλισμα μπανάνας
1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για την σάλτσα καραμέλας θα χρειαστείτε:
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/3 του φλ. σκούρο ρούμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220° C.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την λευκή σοκολάτα, την καραμέλα σε σταγόνες και το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτετε τα αυγά και τους κρόκους ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και τέλος προσθέτετε το εκχύλισμα μπανάνας και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
Ετοιμάζετε την σάλτσα καραμέλας:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε την κασταανή ζάχαρη την οποία ανακατεύετε μέχρι να πυκνώσει.
Πασπαλίζετε την κανέλα, ανακατεύετε και κλείνετε το μάτι της κουζίνας.
Προσθέτετε το ρούμι και με έναν μακρόστενο αναπτήρα κάνετε το ρούμι flambé μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να έχετε μια σάλτσα καραμέλας.
Βουτυρώνετε 1 ταψί για μάφθν και τοποθετείτε 1 κ.σ. από την σος και 3 λεπτές φέτες μπανάνες σε κάθε υποδοχή.
Μοιράζετε το μείγμα ισομερώς γεμίζοντας μέχρι τα 3/4 κάθε φόρμας.
Ψήνετε για 12 λεπτά. Οι άκρες θα έχουν ψηθεί ενώ το εσωτερικό θα είναι ρευστό. Περάστε με ένα μαχαίρι την περίμετρο κάθε φόρμας , καπακώστε με ένα πιάτο και γυρίστε ανάποδα. Αφήστε τα να σταθούν για 30 δευτερόλεπτα πριν ξεφορμάρετε.
Γαρνίρετε κάθε σουφλέ με καρύδια και παγωτό βανίλια.
Πηγη

Τα σουφλέ λευκής σοκολάτας, καραμέλα και μπανάνα ξεφεύγουν απ’το καθιερωμένο σουφλέ σοκολάτας και μας φέρνουν έναν ακόμα αχτύπητο συνδυασμό γεύσεων που ήρθε για να μείνει.
Για τα ανάποδα σουφλέ θα χρειαστείτε:
56 γρ. λευκή σοκολάτα
1 μπάρα βούτυρο ανάλατο
56 γρ. καραμέλα σε σταγόνες
1 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3 κρόκοι αυγών
1 κ.γ. εκχύλισμα μπανάνας
1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για την σάλτσα καραμέλας θα χρειαστείτε:
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/3 του φλ. σκούρο ρούμι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220° C.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την λευκή σοκολάτα, την καραμέλα σε σταγόνες και το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτετε τα αυγά και τους κρόκους ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και τέλος προσθέτετε το εκχύλισμα μπανάνας και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
Ετοιμάζετε την σάλτσα καραμέλας:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε την κασταανή ζάχαρη την οποία ανακατεύετε μέχρι να πυκνώσει.
Πασπαλίζετε την κανέλα, ανακατεύετε και κλείνετε το μάτι της κουζίνας.
Προσθέτετε το ρούμι και με έναν μακρόστενο αναπτήρα κάνετε το ρούμι flambé μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να έχετε μια σάλτσα καραμέλας.
Βουτυρώνετε 1 ταψί για μάφθν και τοποθετείτε 1 κ.σ. από την σος και 3 λεπτές φέτες μπανάνες σε κάθε υποδοχή.
Μοιράζετε το μείγμα ισομερώς γεμίζοντας μέχρι τα 3/4 κάθε φόρμας.
Ψήνετε για 12 λεπτά. Οι άκρες θα έχουν ψηθεί ενώ το εσωτερικό θα είναι ρευστό. Περάστε με ένα μαχαίρι την περίμετρο κάθε φόρμας , καπακώστε με ένα πιάτο και γυρίστε ανάποδα. Αφήστε τα να σταθούν για 30 δευτερόλεπτα πριν ξεφορμάρετε.
Γαρνίρετε κάθε σουφλέ με καρύδια και παγωτό βανίλια.
Πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου