Σουφλέ μαύρης σοκολάτας

Σουφλέ μαύρης σοκολάτας


Μερίδες
2
Προετοιμασία
20 min
Μαγείρεμα
15 min
Και σε ποιον δεν αρέσει το σουφλέ σοκολάτας; Εμείς με την παρακάτω συνταγή σας παρουσιάζουμε μια εκδοχή του με μαύρη σοκολάτα που είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει πολύ! Η κλασική συνταγή του σουφλέ σοκολάτας παντρεύεται με την ιδιαίτερη γεύση της μαύρης σοκολάτας και το αποτέλεσμα είναι τέλειο.

Για τη ζύμη του σουφλέ μαύρης σοκολάτας θα χρειαστείτε

28 γρ. ‏κρέμα γάλακτος βαριά

113 γρ. ‏σοκολάτας υγείας

1/2 κ.γ. ‏βούτυρο

2 ‏μεγάλα αυγά

1 πρέζα ‏κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)

1/2 κούπα ‏ζάχαρη

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

‏Μούρα

2 κομμάτια ‏σοκολάτα υγείας

‏Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C, και ετοιμάστε 2 φορμάκια των 170 γρ βουτυρώνοντας τα με κρύο βούτυρο. Πασπαλίστε όλες τις πλευρές (τοιχώματα & πάτο) με κρυσταλική ζάχαρη και κακάο.

Σε ένα μπεν μαρί λιώστε το βούτυρο, την κρέμα και την σοκολάτα, ανακατέψτε για να βοηθήσετε την διαδικασία λιωσίματος. Μόλις λιώσει η σοκολάτα σβήστε την φωτιά. Χτυπήστε τους 2 κρόκους από τα αυγά στην σοκολάτα.

Σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους χτυπήστε τα ασπράδια αυγού με την κρέμα ταρτάρ μέχρι τα ασπράδια να δημιουργήσουν μαλακές κορυφές. Προσθέστε την ζάχαρη στα ασπράδια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο “σκληρές”. Προσθέστε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας, λίγο κάθε φορά, μην ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά μετά από κάθε προσθήκη, προσοχή όμως μην παραχτυπήσετε το μείγμα.

Τοποθετήστε το μείγμα στα φορμάκια, καλύπτοντας τουλάχιστον τα ¾ από την κάθε φόρμα. Τοποθετήστε ένα κομμάτι σοκολάτας ή ένα μούρο στην μέση και πιέστε προς τα μέσα έτσι ώστε να καλυφθεί (βυθιστεί) από το μείγμα. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί και στην συνέχεια στο φούρνο. Εάν έχει σχάρα ο φούρνος τοποθετήστε τον στη μεσαία σκάλα. Ψήστε τα σουφλέ για 15 λεπτά στους 190ο C. Μετά απο 15 λεπτά τα σουφλέ θα έχουν φουσκώσει και θα έχουν βγει από το φορμάκι. Σερβίρετε αμέσως.

Όσο κρυώνει το σουφλέ τόσο θα πέφτει και θα πήζει. Μπορείτε να γαρνίρεται με ζάχαρη άχνη και μούρα. Επίσης μπορείτε να το γαρνίρετε με παγωτό ή με κρέμα γάλακτος.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

share

SHARE1