Pancakes ολικής άλεσεως με φρούτα

Μερίδες
8
Προετοιμασία
10 min
Μαγείρεμα
55 min
Όπως και αν τα επιλέξετε να τα φάτε – σαν πρωινό ή επιδόρπιο – αυτά τα pancakes ολικής πρόκειται να σας ξετρελάνουν! Μια συνταγή από τον αγαπημένο Άκη Πετρετζίκη.
Για τα pancakes θα χρειαστείτε
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
2 αυγά μέτρια
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
150 γρ. νερό
2 κ.σ. ηλιέλαιο
ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
Για τα φρούτα θα χρειαστείτε
1 πράσινο μήλο καθαρισμένο
1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο
1 αχλάδι καθαρισμένο
χυμό από ένα λεμόνι
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. ξανθές σταφίδες
2 κ.σ. μπράντυ
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. κανέλα
1 μπανάνα
Εκτέλεση
Για τα pancakes
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
Σε ένα άλλο μπολ σπάτε τα αυγά και προσθέτετε το σιρόπι αγαύης. Τα χτυπάτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός.
Όταν αρχίζει να μας δυσκολεύει το μείγμα προσθέτετε το 1/3 του νερού σας και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύετε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.
Σε ένα τηγανάκι βάζετε τη 1 κ.σ. ηλιέλαιο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετείτε στο κέντρο του ένα τσέρκι 7 εκ. και το λαδώνετε ελαφρώς.
Ρίχνετε μια κ.σ. από το μείγμα σας και ψήνετε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλο το μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύετε ελαφρώς με ένα κουτάλι και αφήνετε στην άκρη.
Για τα φρούτα
Κόβετε τα μήλα και το αχλάδι σε κύβους 1-2 εκ. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε τα φρούτα και τις σταφίδες. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφήσουν τα φρούτα τον χυμό και στη συνέχεια προσθέτετε το μπράντυ, την αγαύη και την κανέλα.
Χαμηλώνετε την φωτιά και μαγειρεύετε για 7 λεπτά.
Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Σερβίρετε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ενδιάμεσα μία στρώση από το τυρί κρέμα και στο τέλος τα φρούτα σας.
Πηγη

Μερίδες
8
Προετοιμασία
10 min
Μαγείρεμα
55 min
Όπως και αν τα επιλέξετε να τα φάτε – σαν πρωινό ή επιδόρπιο – αυτά τα pancakes ολικής πρόκειται να σας ξετρελάνουν! Μια συνταγή από τον αγαπημένο Άκη Πετρετζίκη.
Για τα pancakes θα χρειαστείτε
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
2 αυγά μέτρια
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
150 γρ. νερό
2 κ.σ. ηλιέλαιο
ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
Για τα φρούτα θα χρειαστείτε
1 πράσινο μήλο καθαρισμένο
1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο
1 αχλάδι καθαρισμένο
χυμό από ένα λεμόνι
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. ξανθές σταφίδες
2 κ.σ. μπράντυ
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. κανέλα
1 μπανάνα
Εκτέλεση
Για τα pancakes
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
Σε ένα άλλο μπολ σπάτε τα αυγά και προσθέτετε το σιρόπι αγαύης. Τα χτυπάτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο μπολ με το αλεύρι και ομογενοποιείτε ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός.
Όταν αρχίζει να μας δυσκολεύει το μείγμα προσθέτετε το 1/3 του νερού σας και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό και ανακατεύετε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.
Σε ένα τηγανάκι βάζετε τη 1 κ.σ. ηλιέλαιο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά.
Τοποθετείτε στο κέντρο του ένα τσέρκι 7 εκ. και το λαδώνετε ελαφρώς.
Ρίχνετε μια κ.σ. από το μείγμα σας και ψήνετε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλο το μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύετε ελαφρώς με ένα κουτάλι και αφήνετε στην άκρη.
Για τα φρούτα
Κόβετε τα μήλα και το αχλάδι σε κύβους 1-2 εκ. Τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό του λεμονιού.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε τα φρούτα και τις σταφίδες. Μαγειρεύετε μέχρι να απορροφήσουν τα φρούτα τον χυμό και στη συνέχεια προσθέτετε το μπράντυ, την αγαύη και την κανέλα.
Χαμηλώνετε την φωτιά και μαγειρεύετε για 7 λεπτά.
Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Σερβίρετε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ενδιάμεσα μία στρώση από το τυρί κρέμα και στο τέλος τα φρούτα σας.
Πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου